Pizza Rolls - tonijn en peperoni

Vorig weekend maakten we drie dagen lang elke dag drie andere populaire Amerikaanse snacks of borrelhappen die Amerikaanse gezinnen en vrienden met elkaar voor de buis eten tijdens Super Bowl Sunday of andere belangrijke sportevents. Op dag 3 begonnen we met Cowboy Caviar met tacochips, vergezeld van Pizza Rolls (tonijn en peperoni) en Cocktail Meatballs. Vandaag krijg je van me het recept voor deze heerlijke Tuna Pizza Rolls en Peperoni Pizza Rolls. De aanleiding van de Amerikaanse hapjesmarathon was dat de Formule 1 neerstreek in de Verenigde Staten (Austin, Texas). Max Verstappen won na een uiterst spannende race. En wij genoten van een aantal mooie hapjes. Met name de Tuna Pizza Rolls zijn voor mij een aanrader, want ik ben gek op pizza tonno. Maar ik weet zeker dat veel pizzaliefhebbers de Peperoni Pizza Rolls met pittige salami ook erg lekker vinden. Als je een feestje hebt, zijn deze Pizza Rolls sowieso heel handig. Het smaakt hetzelfde als pizza en iedereen kan lekker zo’n pizzarolletje (of meer) pakken.

Als je een feestje hebt, zijn deze Pizza Rolls sowieso heel handig. Het smaakt hetzelfde als pizza en iedereen kan lekker zo’n pizzarolletje (of meer) pakken.

Pizzadeeg - tomatensaus - geraspte mozzarella
Pizzadeeg oprollen
Gebakken pizzarolls
Pizza rolls en zinfandel

Ingrediënten (voor ca. 12-15 pizza rolls)
Ik ga er hierbij vanuit dat je de deeg voor de helfst belet met peperoni of salami en voor de andere helft met tonijn. Doe je alleen peperoni/salami of tonijn, neem dan de dubbele hoeveelheid.

  • Kant-en-klare verse pizzadeeg, liefst rechthoekig (b.v. Tante Fanny: 36x24cm)
  • Kant-en-klare pizza-tomatensaus (b.v. van Mutti), of maak zelf een makkelijke tomatensaus of marinarasaus
    Voor een marinarasaus heb je nodig:

    • 1 sjalotje, gesnipperd
    • 1 knoflookteentje, gesnipperd
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 1TL gedroogde oregano
    • 10 blaadjes verse basilicum, in reepjes
    • 1EL kappertjes
    • 75ml witte wijn
    • Zout en peper
  • Geraspte mozzarella of pizzakaas (1 ½ zakje à 150gr, of meer naar wens; deel op de deeg en beetje overhouden om op de plakjes te strooien)
  • 9 plakken peperoni of salami
  • 1 blikje tonijn, uitgelekt
  • 1EL Italiaanse gedroogde kruiden
  • Nodig: bakplaat en bakpapier

Bereiding

  • Rol de verse pizzadeeg uit.
  • Beleg de deeg met de tomaten-, marinara- of pizzasaus.
  • Bestrooi met de Italiaanse kruiden en de kaas.
  • Beleg vervolgens met de peperoni/salami en/of tonijn.
  • Rol de belegde pizzadeeg op aan de lange kant (!) en snijd er plakken van (ca. 2-2,5cm).
    Tip: als je de opgerolde deeg eerst een half uur às uur in de koelkast zet om een beetje harder te worden, kun je de rol makkelijker aansnijden.
  • Leg de plakjes iets uit elkaar op een bakplaat met bakpapier en strooi nog wat kaas op de plakken. Bak 10-12 minuten op 220 graden.
  • Serveer warm. De Amerikanen doen er dan nog een extra bakje warme tomatensaus bij om de rolls in te dippen. Ik vind dat niet nodig.

Wijntip: wij serveerden deze pizza rolls met de Cowboy Caviar en de Cocktail Meatballs en kozen voor een soepele wijn van druivenras zinfandel (zelfde als Italiaanse primitivo, maar dan uit de VS). Uiteraard past een Chianti uit Toscane er ook uitstekend bij.

Njoy!