Cocktail China Beach

We hebben een grote fles cranberrysap omdat ik die nodig had voor het maken van cocktailklassieker Cosmopolitan. Vervolgens maakte ik met cranberrysap, gin en Campari de fruitige Cosmogroni, een twist op de Cosmopolitan en de Negroni. Maar de fles cranberrysap is nog niet op, dus … hier weer een nieuwe cocktail met cranberry: de China Beach die ik vond op differdsguide.com. Hij drinkt makkelijk weg en was zo op en ik wilde meer! Dat leek me in het namiddaagse zonnetje niet verstandig, en dus verzon ik vliegensvlug een alcoholvrije variant! Nu dus twee recepten, voor de cocktail China Beach en China Beach 0%. En die 0%-versie van mij is eigenlijk ook heel lekker. Dus als je een keer in de zomer een lekkere mocktail (cocktail zonder alcohol) zoekt, dan is de China Beach 0% echt een aanrader: fruitig, friszoet en een beetje kruidig.

Vinissima’s Cocktailrating: China Beach **** = 8
Een mooie droge licht kruidige cocktail. Fruitig door cranberry en met een licht kruidige toets door de gemberlikeur. Gevaarlijk lekker, want de cocktail drinkt gewoon heel makkelijk lekker weg.

Vinissima’s Cocktailrating: China Beach 0% **** = 8
Fruitig door de cranberry, friszoet door limoensap en een beetje kruidig door de gembersiroop. Een heerlijke fruitige zomerse 0%-cocktail met bite.

Ingrediënten China Beach

  • 30ml wodka (ik nam Absolut)
  • 30ml King’s Ginger Liqueur (of een andere gemberlikeur)
  • 60ml cranberrysap (b.v. Ocean Spray)

Bereiding China Beach

  • Shake alle ingrediënten met ijs en strain (= zeven) in een hoog cocktailglas (high ball).
  • Garneer met een schijfje verse gember of een stukje droge geconfijte gember.

China Beach 0%

Voor de 0%-variant van de China Beach heb je nodig:

Bereiding:

  • Shake alle ingrediënten met ijs en strain (= zeven) in een hoog cocktailglas (high ball).
  • Garneer met een schijfje verse gember en een partje limoen.

Geniet ervan! Cheers.