Virgin Spicy Ginger Tonic

Onlangs maakte ik een heerlijke mocktail met de nieuwe Hooghoudt Zero Zero 24: de Zero2 Tonic. Nu heb ik een eigen variatie met de 0%-Hooghoudt gemaakt voor Mocktail Monday: Virgin Spicy Ginger Tonic met homemade pittige gembersiroop.

Ik gebruikte de Hooghoudt Zero Zero 24 als basis en maakte zelf een heerlijke pittige kruidige gembersiroop. Samen met mijn favoriete tonic leverde dat een lekker ‘spicy’ 0%-drankje op.

Juist omdat er geen alcohol in deze mocktail zit, kan het drankje de extra pit van de gembersiroop met cayennepeper en kardemom goed gebruiken.

pittige gembersiroop

Pittige gembersiroop
Siroop is vooral zoet. Ik wilde een pittige kruidige siroop maken voor bij de tonic. Dus bedacht ik een variatie op gembersiroop. Gembersiroop is van zichzelf als pittig door het scherpe van verse gember. Maar als je er ook nog eens cayennepeper èn kardemom aan toevoegt, wordt het een lekker pittige, maar ook kruidige siroop! Precies wat ik nodig had voor mijn nieuwe mocktail, de Virgin Spicy Ginger Tonic. Juist omdat er geen alcohol in deze mocktail zit, kan het drankje die extra pit goed gebruiken.

Ingrediënten pittige gembersiroop (spicy ginger)

  • 200ml water
  • 200gr suiker
  • 200gr geschilde en grof gesneden verse gember
  • 15 geplette kardemompeulen
  • Sap van 1 citroen

Bereiding pittige gembersiroop

  • Verwarm voor de siroop in een steelpannetje: water met suiker, verse gember, de geplette kardemompeulen en het citroensap.
  • Breng aan de kook en laat circa 20 minuten inkoken tot een siroop.
  • Zet de warmtebron uit en laat nog minimaal 2 uur trekken en afkoelen.
  • Giet door een zeef en verwijder zo de kruiden. Schenk in flesjes en bewaar koel.

Ingrediënten Virgin Spicy Ginger Tonic (1 cocktail)

  • 50ml Hooghoudt Zero Zero 24
  • 15ml pittige gembersiroop
  • 150ml tonic (ik nam Fever-Tree mediterraneam)
  • IJsblokjes
  • Garnering: schijfje citroen en/of schijfje verse gember

Bereiding Virgin Spicy Ginger Tonic

  • Shake de Hooghoudt Zero Zero 24 en de pittige gembersiroop in een shaker met ijsblokjes.
  • Giet in een cocktailglas (type tumbler) met ijsblokjes en garneer met een schijfje citroen en/of schijfje verse gember.

Geniet!