pasta met spekjes en truffeltaleggio

Koken met kaas is mijn nieuwe bevlieging. Ik maakte al dit heerlijke plaattaartje met brie, appel en rozijnen. Maar er is natuurlijk veel meer mogelijk. Ik ga de komende tijd op onderzoek uit. Vandaag: paccheri con speck e taleggio tartufo, ofwel: pasta met spekjes, truffeltaleggio en salie. Ik maakte al eerder pastaschelpen (conchiglioni ) met pompoen, truffelworst en truffeltaleggio. En een heerlijke en verrassende risotto met peren, taleggio, walnoten en grappa. Die truffeltaleggio is heerlijk zo, als onderdeel van een kaasplankje, maar je kunt er ook fantastisch mee koken! Dat is maar weer eens bewezen.

Die truffeltaleggio is heerlijk zo, als onderdeel van een kaasplankje, maar je kunt er ook fantastisch mee koken!

Pasta met truffeltaleggio

De pasta maak je heel makkelijk. Ik geef jullie een verkort flitsrecept. Je kunt paccheri-pasta gebruiken, maar andere pasta kan ook. Denk aan vlindertjes (farfalle), piper rigate, fusilli of penne.

  • Pasta koken in water met zout. Wat pastakookwater bewaren.
  • Spekreepjes bakken. Gehakte sjalot erbij en een paar minuten zachtjes meebakken. Grof gehakte walnoten een minuut meebakken.
  • Wat pastawater en room erbij en blokjes taleggio of truffeltaleggio erin laten smelten. Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Giet de pasta af en roer door de saus. Bak wat salieblaadjes in roomboter en garneer daarmee je pasta. Dien meteen op.