Marokkaanse soep met kip en kikkererwten

Ik had een kipfilet over en wilde eigenlijk een Thaise kippensoep met kokosroom maken. Maar … de kokosroom was op. En dus keek ik wat voor soort soep ik nog meer met restjes en voorraden in huis kon maken. Een blik tomaten van Mutti, een half blikje maïs en een klein potje kikkererwten duwden me in de richting van Marokko. Dus werd het een heerlijke verwarmende Marokkaanse soep met kip en kikkererwten. Uiteraard ook met ras-el-hanout en wat gedroogde chilivlokken om het wat pittiger te maken. Heerlijk als stevige lunchsoep.

Ingrediënten (2 borden)

  • 1 witte ui, in blokjes
  • 1 kipfilet in reepjes of blokjes
  • 1 blik tomatenpulp of tomatenblokjes (b.v. Mutti 425ml)
  • 0,5L bouillon (van bouillonblokje, kip of groenten)
  • 2TL ras-el-hanout
  • 1 blikje maïs à 150gr
  • 1 blikje of pot kikkererwten à 150gr
  • Optioneel: 1TL gedroogde chilivlokken
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Bereiding

  • Fruit de ui vijf minuten zachtjes in de olijfolie op een laag vuurtje.
  • Voeg de kip toe en braad aan.
  • Voeg dan de tomatenpulp, bouillon en ras-el-hanout toe en verwarm. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
  • Voeg tenslotte de maïs, kikkererwten en chilivlokken toe en verwarm. Laat alles nog een paar minuten doorkoken.
  • Breng op smaak met zout en peper en dien de soep heet op.