Ik ben momenteel nogal bezig met ‘the art of plating’. Professionele bordopmaak als een echte chef. Best lastig. Daarvoor heb je naast allerlei tips en richtlijnen ook leuke ingrediënten nodig die je kunt gebruiken om je bord nog meer een wow-factor te geven. Daarbij kun je allerlei blaadjes en cresses gebruiken, en onlangs maakte ik al mosterdkaviaar en ingelegde chioggiabietjes om hiervoor te gebruiken als garnering. Nu wilde ik een tonijngerecht maken met gerookte bietjes en het leek mij leuk om daarvoor op het bord een lijntje te trekken van bietenmayonaise. Die is supermakkelijk te maken en heel lekker bij mijn gerecht: gegrilde tonijn met gerookte bietjes, truffelaardappelen, bietenmayonaise, zwarte mayonaise en een paar blaadjes bloedzuring.
Ingrediënten:
- 1 gekookt bietje, geschild en in blokjes
- 3EL mayonaise
- ½TL knoflookgranulaat (of neem een half vers knoflookteentje)
- 1TL sherryazijn of balsamico
- 1TL ahornsiroop
- Snufje zout en versgemalen peper
Bereiding
- Pureer alle ingrediënten met een staafmixer of blender.
- Garneer hiermee het bord met b.v. een lepel, spuitzak of flesje met spuitmondje.
Geef een reactie