Vinissima volgde gisteren een workshop foodstyling en foodfotografie bij Simone van den Berg (@Junglefrog) en Alexandra Schijf (@AlexStyling). De workshop is met name bedoeld voor foodbloggers, maar ook wijnbloggers hebben natuurlijk wel wat met eten 😉 en het leek met leuk en nuttig. Dat was het ook! Veel technische tips en ’s middags gingen we in groepjes van twee zelf aan de slag.

Ik ging samen met collega-vinoloog Astrid Stoops (@Kijkopwijn) aan de slag met het fotograferen van vier gerechtjes. Normaal doe ik dat met mijn iPhone en diverse foto-apps – dat is het handigste en snelste als twitteraar en blogger! – maar nu met mijn Nikon D80 met lens 18-135mm en een mooi statief. Hieronder mijn foto’s van onze gezamenlijke ‘composities’. Stoeien met ingrediënten, lichtinval, diafragma’s, gekleurde doekjes, ISO-waarden, bestek, lichtbalans, houten planken en verschillende borden en kommetjes in allerlei kleuren…

Nuttige workshop die me zeker aan het denken heeft gezet. En de komende tijd meer oefenen, op een andere manier naar kookboeken, foodmagazines en foodfoto’s kijken, en vermoedelijk is ons eten thuis voortaan echt koud voordat we het kunnen opeten…