Op mijn Facebook-pagina heb ik de rubriek “Vanavond op tafel…”. Daar zet ik al een tijdje mijn gerechten op die we thuis samen maken. Natuurlijk maak je niet elke dag iets gedenkwaardigs, maar als het echt lekker is, of we hebben een aardige wijn-spijs combinatie gevonden, dan komt er een fotootje. Zo af en toe zal ik onder dezelfde titel ook hier op mijn blog een foto met wijn-spijs zetten. Ter inspiratie of zomaar om even te bekijken…
Eet smakelijk alvast!

Kreeft Thermidor.
Erbij: Pouilly-Fumé.

Pasta met rivierkreeftjes en zeekraal.
Wijntip: goede volle Vinho Verde.

 

 

 

Risotto met zomertruffel en op grilplaat gegrilde paddenstoelen en entrecôte.
Of: pasta al forno con pomodori e mozzarella.
Wijntip: Risotto met zomertruffel en op grilplaat gegrilde paddenstoelen en entrecôte.
Erbij: 2009 IGT Toscane, “Mediterra” van Poggio al Tesoro. Superzachte Toscanewijn uit Bolgheri. Van 40% syrah, 30% merlot en 30% cabernet sauvignon. Allemaal Franse rassen dus, maar toch een Italiaans karakter. Dik. Vol. Zwoel. Rijp fruit. Zachte rijpe tannines. Chocolade. Kruidig. Bramen. Fluweelzacht. Acht maanden in gebruikte barriques. Lekker! Wijn heeft bij onze huidige buitentemperaturen baat bij beetje koeling!

Spaghetti met gegrilde gamba’s, doperwten en verse peterselie en basilicum. Fijne minimalistische pasta.
Erbij: een heerlijke volle Greco di Tufo. Genieten!

Buon appetito! Salute!