#LoireVélo, onder die naam starten tien internationale wijnbloggers vandaag hun tochtje naar de Loire. Vandaag komen we aan in Tours, waar we worden opgewacht door iemand van Interloire. We zullen dan eerst het Maison des Vins de Tours gaan bezoeken.Ik reis als Nederlandse wijnblogger samen met Marja van Beek (@DeWijncoach op twitter), wijnblogger en net als ik wijndocent bij het Wijninstituut. Naast ons zijn er nog deelnemers uit België, Duitsland en Engeland. Wijnbloggerstripjes zijn leuk. Je krijgt veel wijnen te proeven en zo een mooie indruk van het wijngebied dat je bezoekt. Maar je hebt ook contact met wijnbloggers uit andere landen. De gesprekken met hen zijnaltijd inspirerend. En het is boeiend om meer te leren van de wijncultuur in andere landen.

Ik moet toegeven, ik heb al enige tijd niet zoveel wijnen uit de Loire gedronken. Er zijn zoveel wijnen om te proeven, dat ik dit klassieke wijngebied een beetje vergeten was. Ja, af en toe een Muscadet bij de mosselen, een mooie droge kruidige Sancerre-rosé in de zomer of een Vouvray-met-zoetje bij kaasjes. Maar de klassieke bekende witte Sancerre en Pouilly-Fumé van sauvignon blanc al enige tijd niet meer.
Toen ik wist dat ik naar de Loire zou gaan, heb ik weer wat Pouilly-Fumé gekocht. Bleek heerlijk bij onze kreeft Thermidor. En deze week smaakte de Sancerre me ook weer heel goed. Minder stuivend dan de sauvignon blanc uit Chili, maar met veel meer complexiteit en body. O chenin blanc vind ik een bijzondere druif. Dus…tijd voor een hernieuwde kennismaking de komende dagen!
Ik hou u op de hoogte. Volg de wijnbloggers ondertussen op #LoireVélo…

20120603-003221.jpg

20120603-003231.jpg