Het was weer een mediterrane avond in huize Vinissima, althans wat eten betreft. Taartje van gegrilde groenten, orecchiette met salieboter en paprikakip. Hieronder bereidingstips.

Erbij: chenin blanc (unoaked) uit Zuid-Afrika.

Gegrilde groente
De groente (romatomaatjes zonder zaadlijsten, diverse kleuren paprika, rode ui en knoflook) zijn met wat olijfolie en vers gemalen peper ca. een uur in de oven gegaard op zo’n 160 graden zodat ze lekker zacht zijn. Serveer ze op kamertemperatuur als bijgerecht met een dressing van 3EL olijfolie, 2EL balsamico, wat peper en zout en verse peterselie. Als je ze in een ronde vorm op het bord doet, ziet het eruit als een taartje.

Orecchiette met salieboter
Een makkelijk recept voor een smakelijke pasta is met salieboter. Je maakt pasta; ik heb orecchiette (oortjes) gebruikt, maar spaghetti of andere pastasoorten kunnen natuurlijk ook (hoewel de Italianen daar vermoedelijk anders over denken! Elke pastasoort kent zijn eigen gebruiksmomenten…). Laat roomboter in een pan smelten, doe daar flink wat gesnipperde verse salie bij en laat de salie ‘smelten’ in de boter. zout en peper erbij en door de gekookte pasta doen samen met geraspte Parmezaanse kaas. Doorroeren en klaar!

Paprikakip
De kipfilet is ingesmeerd met ‘paprikarub’ en vlokken gerookte paprika en daarna met olijfolie en wat citroensap. Laat een uurtje marineren, braad de filets daarna in een pan met olie kort aan en doe ze tenslotte ca. 10 minuten (afhankelijk van de dikte van de filets) in de oven op 160 graden.

Buon appetito!