snelle wolschotel met kip paarse spitskool paprika en gochujang

Een flitsrecept voor mijn snelle wokschotel met kip, paarse spitskool, paprika en gochujang (low carb). Ik had al kipfilet gekocht, maar het kwam er niet van om er iets mee te doen. En toen had ik een snel gerecht nodig omdat ik vroeg moest eten om ’s avonds wijncursus te gaan geven. tijd voor boodschappen had ik gisteren niet en dus was het weer even een kijkje in de koelkast. Daar vond ik twee mooie rode puntpaprika’s en een halve paarse spitskoool van de corn slaw die ik vorige week maakte. Die moest ook op. En dus bedacht ik deze snelle wokschotel met kip, paarse spitskool, paprika en gochujang. Gochujang is Koreaanse chilipasta. Je kunt het tegenwoordig ook in de supermarkt kopen. Ik heb het eigenlijk altijd in huis en maak er soms een wokschotel mee, zoals een Koreaanse wokschotel met beef en kimchi of nu met kip, paarse spitskool en puntpaprika. De gochujang maakt er een smakelijk wokgerecht van. Dit gerecht is koolhydraatarm, maar je kunt er eventueel ook wat witte rijst aan toevoegen.

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 kipfilets, in blokjes of reepjes
  • ½TL kerriepoeder en ½TL gemberpoeder
  • Zout en versgemalen peper
  • Een halve paarse spitskool, in reepjes
  • 2 rode uien, in parten
  • 1 knoflookteentje, gesnipperd
  • 2 rode puntpaprika’s, zonder zaadlijsten en in reepjes
  • (olijf)olie

Voor de woksaus:

  • 2TL of 1EL gochujang chilipasta (afhankelijk van je eigen smaak)
  • 2EL sojasaus
  • 1EL mirin (zoete rijstwijn; alternatief: 1EL honing + 1TL rijstazijn of gewone azijn)
  • 1EL ahornsiroop
  • ½TL sesamolie

Bereiding

  • Vermeng de ingrediënten voor de woksaus.
  • Bestrooi de blokjes kip met kerriepoeder en gemberpoeder, zout en peper.
  • Braad de kipblokjes aan in de olie totdat ze goudbruin zijn (ca. 3 minuten). Haal ze uit de wok.
  • Fruit de ui zachtjes en laat wat karameliseren (ca. 5-7 minuten). Fruit de knoflook een minuut mee.
  • Voeg de spitskool toe en wok ca. 3 minuten (eventueel met het deksel op de pan zodat de kool sneller zacht wordt).
  • Voeg de paprika toe en wok nog twee minuten.
  • Voeg de saus en kip toe en verwarm alles.
  • Als je niet koolhydraatarm eet, kun je eventueel wat basmatirijst toevoegen.