Salcombe Rosé Sainte Marie gin

Afgelopen mei waren wij op roadtrip naar Zuid-Engeland, aan de kust van Devon en Dorset. We bezochten toen onder andere het idyllische kustplaatsje Salcombe in Devon aan de English Riviera. Salcombe heeft een mooie zeeinham en terrasjes met uitzicht op de Batson Creek. Daar ontdekte ik dat ze er ook een lokale gin maken: Salcombe gin. We bezochten de kleine distilleerderij Salcombe Distilling Company en ik kocht er – uiteraard – hun rosé gin, de Salcombe rosé Sainte Marie gin.

Salcombe gin in Salcombe
Salcombe Distilling Company
Salcombe rosé Sainte Marie gin and Tonic

Salcombe rosé Sainte Marie gin
Nu het zulk heerlijk zomerweer in Den Haag is, is het tijd om deze gin eindelijk eens thuis uitgebreid te proeven. En dat past – althans qua temperatuur – goed, want deze rosé gin is geïnspireerd op de aroma’s, smaken en lifestyle van Zuid-Frankrijk en de Méditerranee. De gin is vernoemd naar de iconische ‘Sainte Marie’-vuurtoren die de zuidelijke ingang van de oude haven van Marseille markeert, van waaruit de 19e-eeuwse Salcombe Fruit Schooners citrusvruchten en kruiden gingen laden voor de Engelse havens.

Naast Macedonische jeneverbessen, citrusschilletjes (citroen en sinaasappel) en aardbeien, zitten er tien andere botanicals in, waaronder rozenblaadjes, oranjebloesem, citroenverbena, engelwortel en roze peperkorrels.

Rosé gin & Tonic
Vul voor de Salcombe Rosé Gin & Tonic een ginglas of groot wijnglas met ijsblokjes. Giet er 50ml rosé gin op. Vul op met 100ml of 150ml (afhankelijk van je voorkeur) premium Indian tonic (ik nam Fever-Tree). De gin-tonic garneer je met twee halve aardbeien en een citroenschilletje. Ke==lekker zomers en fris-fruitig.

Ciao Bella
Een andere cocktailtip voor de rosé gin heeft Salcombe ook: Ciao Bella. De Ciao Bella maak je met 25ml Salcombe rosé Sainte Marie gin, 25ml rosé vermouth, 15ml limoncello, Fever-Tree Mediterranean tonic, een paar drupjes orange bitters en als garnering een schijfje bloedsinaasappel en een takje verse munt.

Doe je ogen dicht, neem een slokje van je Rosé gin & Tonic … en waan je aan de Middellandse Zee. Of aan de Batson Creek bij Salcombe aan (de zogenaamde English Riviera) natuurlijk. Of gewoon in Nederland. Cheers!