2015/01/img_6372.jpg
En hier is ie. Mijn allereerste Mac ‘n’ Cheese ooit! Naar aanleiding van wat berichtjes en reacties op de Facebookpagina van Foodbloggers Benelux. O.a. ging het over het gebruik van ketchup bij Mac ‘n’ Cheese en er was een plagerig-snobistisch voorstel voor Lobster Mac ‘n’ Cheese. Ik besloot voor het eerst Mac ‘n’ Cheese te maken, maar wilde niet het zware klassiek Amerikaanse voorbeeld van macaroni met heel heel veel kaas zomaar volgen. Dus heb ik een eigen variant gemaakt. Jamie Oliver deed al tomaat in zijn variant. Dat heb ik overgenomen. Wordt het gerecht wat luchtiger/frisser van. En ik heb er gamba’s bijgedaan. Was lekker. Erbij een frisse salade en het witte zusje van de rode van gisteren: 2013 IGT Bolgheri, Solosole, vermentino van Poggio al Tesoro. Lekker vol en met milde zuren. Blij…

En hier wat aanwijzingen voor mijn variant van Mac ‘n’ Cheese met tomaat en garnalen.
Kook macaroni gaar.
Maak ondertussen de kaassaus door een roux te maken met gesmolten boter en bloem en melk. Rasp belegen cheddarkaas en gruyère en roer door de saus. Doe tomatenblokjes (van verse ontvelde tomaten) en klein gesneden basilicum erbij. Breng op smaak met nootmuskaat, zout, peper, desgewenst een scheutje ketchup, en maak het wat pittiger door naar smaak wat gedroogde chilivlokken toe te voegen.
Doe de macaroni bij de kaassaus en giet over in een ovenschaal. Bak 25 minuten op 200 graden.
Vermeng ondertussen gekookte gamba’s met een restje geraspte kaas en wat panko en doe dit mengsel op de ovenschaal en bak de laatste vijf minuten mee.

Serveer met een frisse salade en een volle witte wijn met milde zuren.