Koreaans wokgerecht met kip en aubergine

Even snel een wokgerechtje tussendoor inelkaar geflanst. Letterlijk snel tussendoor, want ik moest gisteren vroeg eten omdat ik ’s avonds wijncursus moest geven. Ik had van diverse nationale gerechten nog allerlei groenten over, met name wat aubergines (Chinese aubergine en mini-aubergine) van mijn Cambodjaanse soep Samlor korkor. Kip gekocht en er een heerlijk Koreaans wokgerecht met kip en aubergine van gemaakt. Met smaakmakers als gochujang (Koreaanse chilipasta) en doenjang (sojapasta van gefermenteerde sojabonen, de Koreaanse versie van miso).

Ingrediënten (4 personen)

  • 3 kipfilets , in blokjes
  • 2 rode uien, in partjes
  • 2 knoflookteentjes, gesnipperd
  • 3cm gember, geraspt
  • 2 Chinese aubergines, in blokjes
  • 4 mini-aubergines, in partjes
  • 1 rode puntpaprika, in reepjes
  • 1 bosui, in ringetjes
  • Arachideolie om in te wokken

Geef er witte (basmati)rijst bij.

Voor de saus:

  • 1EL maïzena, losgeklopt met wat water
  • 4EL sojasaus (met minder zout)
  • 1EL rijstazijn
  • 1EL honing of maple syrup
  • 2TL gochujang
  • 2TL doenjang

Bereiding

  • Wok de kipblokjes 2 minuten in arachideolie tot de blokjes goudbruin zijn. Haal de kip uit de pan.
  • Wok in dezelfde pan de ui een paar minuten zachtjes in de arachideolie.
  • Voeg knoflook en geraspte gember toe en wok een minuut mee.
  • Voeg de aubergine en paprika toe en wok 2-3 minuten.
  • Voeg de saus toe en verwarm alles.
  • Voeg de kip toe en verwarm alles.