Wat kan G&T toch mooi zijn als je de perfecte combinatie te pakken hebt! Met deze Gin & Tonic maak je een harmonieuze mix: Tanqueray No. Ten gin, Fever-Tree Mediteranean tonic en een partje verse roze (!) grapefruit. Fruitig en perfect in balans.

Ingrediënten

  • 50ml Tanqueray No. Ten gin
  • 100ml Fever-Tree mediterranean tonic
  • Partje roze grapefruit
  • IJsblokjes
  • Glaswerk: ballonglas of tumbler

Bereiding

  • Gooi flink wat ijsblokjes in het glas.
  • Giet achtereenvolgens de gin en dan de tonic erin.
  • Garneer met een partje roze grapefruit en serveer.

Tanqueray No. Ten | 47,3% alc. | Verenigd Koningrijk
Kenmerken: Fris citruskarakter. Milde afdronk met kamille en jeneverbes

Tanqueray No. Ten is een fijne gin met een fris citruskarakter. T-Ten, zoals de gin ook wel wordt genoemd, is ontwikkeld met de perfecte ‘Dry Martini’ in gedachten (de klassieke cocktail van James Bond met gin en witte vermouth, zie ook hier). Niet wordt niks wordt T-Ten door sommigen als de ideale gin voor de Dry Martini gezien.
Waarom combineer ik mijn G&T nu met roze grapefruit? De beste combinaties bij gin & tonic maak je door een van de ingrediënten van de gin ook in je cocktail te gebruiken. Tanqueray Ten bevat acht ‘botanicals’: onder meer jeneverbes, koriander, angelica en droppoeder, kamillebloemen en verse citrusvruchten (onder andere grapefruit, limoen en sinaasappel). Verse roze grapefruit past daarom perfect bij Tanqueray Ten en geeft een lekkere fruitigheid aan je Gin & Tonic. Ik heb Fever-Tree mediteranean gebruikt, maar Thomas Henry tonic is ook een prima optie. De tonic van Fever-Tree bevat mediterrane kruiden en versterkt daarmee de kruidigheid van de gin wat. Thomas Henry geeft nog wat meer fruitigheid, met veel citrustonen.

Tanqueray No. Ten had recent een smalle hoge fles die ik nog heb. Inmiddels is de fles aangepast en is wat korter en dikker en lijkt meer op de oorspronkelijke fles die de vorm van een cocktailshaker heeft. Deze gin is in 2000 gelanceerd. De gin dankt de naam aan de tiende distilleerketel van de distilleerderij en die werd ook wel liefkozend ‘Tiny Still’ genoemd. Het bijzondere aan T-Ten is dat het geen gedroogde citrusschillen gebruikt, maar verse vruchten. Daarom is T-ten zo fruitig, met citrusfruit op de voorgrond, met name limoen en grapefruit. Tanqueray No. Ten schijnt de gin bij uitstek te zijn voor de volgende cocktails: de Dry Martini, Aviation, Southside en Gin Rickey. Voor cocktails die veel citrus bevatten, is het sowieso een toppertje!