Nix and Kix mango ginger

Nix & Kix, mango-ginger. Mango, gember en een vleugje cayennepeper voor de kick, dat biedt deze smaakvariant van het Britse frisdrankenmerk Nix and Kix. Julia en Kerstin willen lekkere gezondere volwassen frisdranken maken, mèt een beetje cayennepeper (hashtag #cayennehappy), want de dames gaan voor Cayenne Happiness en ontdekten dat wereldwijd veel mensen baat hebben bij de gezondheidsvoordelen van de pepertjes. Daarnaast is ook hun missie, zoals zo vaak bij de nieuwe generatie hippe frisdranken, om het suffe saaie stigma van frisdrankjes te doorbreken. De naam zegt wat erin zit, en wat niet, dat is de gedachte achter de merknaam. The Nix betekent geen geraffineerde suiker, wel redelijk laag in calorieën en wel vegan en met natuurlijke ingrediënten. The Kix slaat op de chilipeper en op het idee om frisdrank een kick te geven en een volwassen smaak te genereren door chilipeper (en gember) toe te voegen zien we ook bij de Franse frisdrank Pimento spicy ginger van Eric Dalsace.

Julia en Kerstin willen met Nix & Kix lekkere gezondere volwassen frisdranken maken, mèt een beetje cayennepeper (hashtag #cayennehappy), want de dames gaan voor Cayenne Happiness en ontdekten dat wereldwijd veel mensen baat hebben bij de gezondheidsvoordelen van de pepertjes.

Naast mango-ginger is Nix & Kix er ook in de smaken cucumber-mint, peach-vanilla en blood orange-turmeric. Alle frisdranken bevatten een vleugje chilipeper voor de kick. Tip voor peach-vanilla: combineren met Disaronno en ijsblokjes. De cocktail heet X Marks the Spot en je mixt 40ml Disaronne, 10ml Campari, 15ml limoensap met ijsblokjes en vult het op met Nix & Kix peach-vanilla.

Perfect serve voor de mango-ginger: gewoon met ijsblokjes en een stukje chilipeper als garnering op de rand van het glas en een schijfje gember in het glas. Smaakt lekker fruitig, niet zo zoet als gewone frisdrank en met de bite van gember en chilipeper. Lekker volwassen.

Nix & Kix, mango-ginger is te koop bij Dorstlust (€2,25 voor een flesje van 0,33L) en heeft 20kcal/100ml.

Nix and Kix met gember en chilipeper