vinissima's wijnkalender

Gisteren was het National Drink Wine Day of #nationalewijndrinkdag. Weer gemist? Geen nood. Vinissima zet alle dagen voor speciale druivenrassen en wijnen voor je op een rijtje!

Veel druivenrassen, maar ook enkele wijnsoorten, hebben tegenwoordig hun eigen (inter)nationale dag! Soms is die puur uit promotieoverwegingen bedacht, soms door wijngekken die dol zijn op het betreffende druivenras. Soms is het geboren in een specifiek land (zoals National Wine Drink Day van oorsprong Amerikaans is), maar wordt het overgenomen door wijnliefhebbers in andere landen.

In alle gevallen genereert zo’n speciale dag meer aandacht, want wereldwijd worden er dan tal van (al dan niet officiële) evenementen rondom het druivenras of de wijn georganiseerd, vaak met aandacht voor wijn-spijs, proeverijen, competities etc. Ook op Instagram of Facebook (en zelfs nog Twitter) is er dan veel belangstelling en kondigt iedereen zijn event van harte aan of gaan wijngekken wereldwijd een fles van het desbetreffende druivenras opentrekken en twitteren erover. Kijk maar eens op Instagram onder #GrenacheDay, #MalbecDay of #sherryweek, of #champagneday, #moscatoday of #nationalewijndrinkdag.

Ook voor wijnschrijvers/wijnbloggers is zo’n dag een mooie gelegenheid om een mooie fles te bespreken en een mooi verhaal te vertellen.

Vinissima zet alle dagen voor je op een rijtje:

wijnjaarkalender

Hastags
It’s all about hashtags! Handig dus om voor social media de juiste hashtags te gebruiken zodat anderen je ook kunnen vinden. Hier zijn er een paar (deels door de organisatoren genoemd).

#drinkwineday #globaldrinkwineday #nationaldrinkwineday #nationalewijndrinkdag
#openthatbottlenight
#malbecworldday
#godelloday
#sauvblancday
#moscatoday #worldmoscatoday
#chardday #chardonnayday #internationalchardonnayday
#worldsherryday #sherryday
#nationalroséday
#albariñoday
#whitewineday
#sherryweek
#pinotnoirday
#cabernetday
#grenacheday
#pinotageday
#merlotday
#tempranilloday
#zinfandelday #zinday
#cabernetfrancday
#worldmarselanday

Mis je wat?
Mocht je een officiële dag van jouw favoriete druivenras of wijn missen (ik kan bijvoorbeeld tot mijn verbazing geen internationaal eerbetoon aan riesling vinden…), of is een dag volgens jou verkeerd aangegeven, dan hoor ik dat graag…!