Pimento spicy ginger

Vandaag proeven we Pimento, spicy ginger in het kader van Vinissima’s Grote Hippe Frisdranken Test. Spice it up! “Very hot drink” staat er dan ook als waarschuwing op het etiket. Dit pittige frisdrankje wordt gemaakt in Straatsburg. Eric Dalsace wilde alcohol opgeven en miste de krachtige smaak van sterke drank bij non-alcoholische dranken. De pit komt in dit geval niet alleen van de gember, maar vooral van de toegevoegde chilipepers. Het wordt gemaakt als ginger ale, maar heeft meer de pit van ginger beer. Aan Pimento worden natuurlijke ingrediënten toegevoegd: gember, limoen, bitter orange, gentiaan, oregano en natuurlijk chilipeper. Daardoor wordt Pimento inderdaad lekker spicy en geeft een fijne maar niet overdreven kick. Een krachtig drankje waarbij je de alcohol niet mist. Serveer ‘m met ijsblokjes en een schijfje limoen of in een mocktail (alcoholvrije cocktail). Pimento past ook goed bij gerechten uit bijvoorbeeld de Aziatische (denk aan Indiase), Midden-Oosterse, Afrikaanse of Zuid-Amerikaanse keuken. Chefs gebruiken deze frisdrank ook voor marineren en glaceren, sauzen en desserts.

Pimento is een krachtig frisdrankje waarbij je de alcohol niet mist. De pit komt niet alleen van de gember, maar vooral van de toegevoegde chilipepers.

Hot Pimento Raspberry met Pimento spicy ginger

Cocktails en mocktails
Wil je toch iets met alcohol, dan kun je volgens Dalsace prima mixen met (bruine) rum, wodka, gin, tequila, cachaça, whisky en bourbon, brandy, Calvados, Armagnac, Absinth, Chartreuse, raki en zelfs Jägermeister (Hot Bomb: verhouding 50%-50%) en Jungfrau likeur, maar ook met bier, prosecco en zelfs champagne. Een echte alleskunner dus volgens de producent. Ik dronk Pimento eerst puur, en maakte daarna de makkelijke maar lekkere cocktail Spicy & Stormy met ijsblokjes + 50ml spiced rum + 100ml Pimento + een dash Angostura bitter + een schijfje limoen. De Hot Pimento Raspberry is ook leuk. Een creatie van François Fayard van Huitième Monde. Stamp twee limoenpartjes in een tumbler. Doe er (crushed) ijs bij en 40ml wodka. Vervolgens 10 frambozen en vul op met Pimento. Lekker pittig en een beetje fruitig. Maar eerlijk gezegd proef je bijna niet dat er wodka bij zit, dus … waarom zou je!? Precies, want Pimento was juist gemaakt als 0%-alternatief. Hier vind je trouwens nog veel meer cocktail- maar ook 0%-mocktailsuggesties en zelfs ideeën voor Pimento bij gerechten (deels in het Frans).
Pimento is echt een leuke frisdrank in dit segment die echt op zichzelf staat en niet gemixt hoeft te worden (maar dat wel aan kan). Maar ze zouden wel wat moeten doen aan het ontwerp van het etiket, want dat is echt lelijk, rommelig en weinig hip en trendy.

Pimento is in een klein dikbuikig 250ml-flesje o.a. verkrijgbaar bij Dorstlust (€2,50), Sterk Amsterdam (€2,35) en Drankgigant (€1,89). 30kcal per 100ml.