Double Dutch komkommer & watermeloen

Double Dutch, komkommer-watermeloen stond op het menu in het kader van mijn Grote Hippe Frisdranken Test. En wat een fijne ontdekking was dat. Heerlijk puur met ijs en komkommer, maar ook een heel fijne premium mixer voor een lekkere pittige cocktail met wodka en chilipeper.

Dutch wordt gemaakt door twee zussen, de Nederlandse tweeling Joyce en Raissa de Haas. Het logo toont dan ook twee jonge vrouwen die elkaar aankijken, met het motto “perfectly balanced”. Het begon als afstudeerproject. Ze studeerden af in Engeland en hebben daar ook Double Dutch ontwikkeld. De frisdrankenserie is voortgekomen uit de frustratie dat er steeds meer premium spirits kwamen, maar dat er te weinig premium mixers en frisdranken waren voor mooie cocktails. Hun frisdranken moesten de ideale mixer zijn, maar ook heerlijk puur.

Ik proefde in het kader van mijn Grote Hippe Frisdranken Test de Double Dutch komkommer-watermeloen. Absoluut heerlijk, en perfectly balanced!

Double Dutch komkommer-watermeloen
Ik proefde in het kader van mijn Grote Hippe Frisdranken Test de Double Dutch komkommer-watermeloen. Absoluut heerlijk, en perfectly balanced! Komkommer-watermeloen is niet te zoet, heerlijk fruitig van de watermeloen, maar ook met een verfrissende groenig toetsje van de komkommer. Geen alcohol? De komkommer-watermeloen is inderdaad lekker genoeg om puur met ijsblokjes en een sliert komkommer te drinken. Maar deze premium mixer is ook erg lekker in een cocktail.

Drink Double Dutch komkommer-watermeloen met wodka (ijsblokjes in een old fashioned glas, aanvullen met 50ml wodka en 100ml komkommer-watermeloen, garneren met limoenschijfje en stukje chilipeper), vermouth (50ml vermouth aanvullen met komkommer-watermeloen, garneren met tijm en limoen) of met gin (50ml dry gin of citrus-gedomineerde gin aanvullen met komkommer-watermeloen, garneren met takje munt en komkommersliert). Ik probeerde de variant met wodka, limoen en chilipeper. Oe, dat is even best pittig op je lippen! Maar wat een mooie harmonieuze smaken levert dat op. Echt een cocktail met een bite. Fruitig door de watermeloen, verfrissend door de komkommer en de toegevoegde limoen, en lekker pittig door het pepertje. Top-ontdekking.

Double Dutch, komkommer-watermeloen is verkrijgbaar bij o.a. Dorstlust (€2) en Sterk Amsterdam (€1,55) voor een flesje van 0,2L en Gall & Gall (€2,59) voor een fles van 0,5L. (33kcal/100ml) Naast komkommer-watermeloen is er ook soda, indian tonic, ginger beer, cranberry – tonic water en granaatappel-basilicum. Met name de duo-smaken boeien mij omdat ze net even wat anders smaken.