Geschwister Kolb Schnick Schmack - rotes Traubensaftgetränk

Vinissima’s Grote Hippe Frisdranken Test leidt ons vandaag naar Schnick Schmack, rotes Traubensaftgetränk van de Geschwister Kolb. Rood druivensap met bruiswater dus. De Duitse benaming voor druivensap met bruiswater is Traubensaftschorle. De rode variant van Schnick Schmack is de favoriet van zusje Annette.

De Duitse benaming voor druivensap met bruiswater is Traubensaftschorle.

Wijnbedrijf
Als klein meisje verstopte Annette zich het liefste in de oude wijnpers van de familie, zodat haar grote zus Dani haar niet kon vinden. Het wijnbedrijf van de ouders bevond zich in Planig (in wijngebied Nahe in Rheinland-Pfalz). Dani heeft ook Schnick Schmack opgericht, maar het idee kwam van zus Annette die de Traubenschorle van vroeger miste en niet in Hamburg kon vinden. Schnick Schmack is een woordspeling op het Duitse woord Schnickschnack dat prulletjes of snuisterijen betekent. De drankjes worden in Hamburg geproduceerd, maar zijn van hun eigen druiven. De fruitig-droge rode variant is van de druivenrassen dornfelder en portugieser, de rosé-variant is van de fruitige portugieser gemaakt en de witte is van de scheurebe en die smaakt een beetje naar muskaatdruiven. Ze hebben allemaal een mild zoetje en zijn dorstlessend. Inmiddels maken de zussen ook wijn – vooralsnog witte – en willen ze het bedrijf van de ouders overnemen. Mooi verhaal. Ze maken “Sommerfest” van de Scheurebe, “Wanderlust” van chardonnay en “Nonnegarten” van silvaner.

Ik ben geen druivensapdrinker, ik geef het eerlijk toe. Maar deze bruisende rode druivensap-variant is goed te drinken. Inderdaad, smaakt als bruiswater met rode druivensap. Fris, niet echt zoet, licht fruitig en verfrissend met zachte pareling. Je zou er in de zomer zelfs een ijsklontje in kunnen doen. Geen alcoholvrije wijn dus, maar gewoon echt druivensap (40%) met bruiswater en een beetje citroensap voor extra frisheid. Een fijnere alcoholvrije drank dan wijn waar je nader hand de alcohol aan onttrokken hebt (lees maar mijn test van alcoholvrije ‘wijn’).

Schnick Schmack, rotes Traubensaftgetränk van de Geschwister Kolb is o.a. te koop bij Marqt (€1,99 voor 0,33L) en bevat 23kcal/100ml.