Vandaag dag 2 van onze kleine Rueda-test. Citroenlinguini met baby-courgette en mijn favoriete limoncellokip van de gril(plaat). Erbij: mooie elegante Rueda, Montespino verdejo van Avelino Vegas. Heerlijke frisse combi voor een warme zomeravond!

Limoncellokip

  • De limoncellokip heb ik hier al eens eerder beschreven. Kort recept:
  • Reepjes kipfilet (neem 1 kipfilet p.p.) 1-2 uur marineren in een mengsel van 4EL olijfolie, 2EL limoncello, 1 uitgeperst knoflookteentje, rasp van een citroen, sap van een halve citroen en een handvol grof gesneden muntblaadjes (citroentijm kan ook).
  • Haal de reepjes uit de marinade en bak of gril (bbq of grilplaat) kort. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Citroenlinguini

  • Kook de linguini volgens de aanwijzingen op het pak.
  • Fruit ondertussen een gesnipperd sjalotje, een uitgeperst knoflookteentje en een ragfijn gesneden chilipepertje (of meer, nog eigen smaak) in 2EL olijfolie.
  • Doe er dunne plakjes mini-courgette bij en wok of bak die kort mee. Reken op 2-3 mini-courgettes p.p. (of gebruik een normale courgette in kleine blokjes).
  • Blus af met 2EL limoncello en 1EL citroensap.
  • Doe het mengsel bij de afgegoten linguini.
  • Roer er een klontje boter en wat geraspte Parmezaanse kaas door.
  • Voeg op het laatste moment de rasp van een citroen erbij.
  • Serveer met de reepjes limoncellokip.

Wijntip:

Rueda uit Noord-Spanje. Wij kozen voor de 2015 Montespino verdejo van Avelino Vegas. Een elegante frisse wijn met een groenzweempje en een aangenaam bittertje. Naast grassigheid en tonen van appel, meloen, groene appel en friszure kruisbes ook veel citroen. Daarom past ie ook zo mooi bij de limoncellokip en de citroenlinguini! Genieten op een mooie warme zomeravond van wijn & spijs.