Wintercocktail - Fruity Winter Bourbon

De afgelopen weken heb ik behoorlijk wat wintercocktails gemaakt. Soms met rum of spiced rum, soms met Brandy de Jerez en een aantal keren met bourbon whiskey. Heerlijk om te combineren zijn deze sterke dranken met vruchtensappen als perensap of cranberrysap. Met dit soort ingrediënten als basis kun je eindeloos variëren. Vandaag is de cranberrysap aan de beurt, die ik combineer met bourbon, Cointreau en versgeperst sinaasappelsap. Het levert een heerlijke fruitige maar toch winterse cocktail op. Vandaar dat ik ‘m heb genoemd de Wintercocktail: Fruity Winter Bourbon.

De Fruity Winter Bourbon is precies wat de naam zegt: een heerlijke fruitige wintercocktail met bourbon in de hoofdrol.

Ingrediënten (voor 1 cocktail)

  • 45ml bourbon (ik nam Maker’s Mark)
  • 15ml Cointreau
  • 75ml cranberrysap
  • 25ml versgeperst sinaasappelsap
  • IJsblokjes
  • Garnering: wat cranberries en sinaasappelzest

Bereiding

  • Shake de bourbon, Cointreau, cranberry- en sinaasappelsap met enkele ijsblokjes.
  • Giet het via de zeef van de cocktailshaker èn een apart fijn zeefje (= dubbelstrainen) in een elegant cocktailglas.
  • Garneer met wat cranberries en sinaasappelzest.

Tip: dubbelstrainen doe je met name bij cocktails die vers citrussap bevatten of zelfgemaakt sap van verse vruchten met pitjes (zoals bramen). Dubbelstrainen is dan handig om geen vezels of pitjes in je cocktail te krijgen; je wilt namelijk een mooi glad oppervlak en gladde structuur.

Geniet!