We zijn in Namibië, in het kustplaatsje Swakopmund vol Duitse invloeden. ’s Avonds Duits eten en Duits vertier in Namibië in het Brauhaus in de voormalige Kaiser Wilhelm Allee die tegenwoordig Sam Nujoma Avenue heet. We aten er oesters en heerlijke gerookte barbel (meerval) en gegrilde zebra. Rondom ons enthousiaste Duitse groepen en stelletjes die inhaken op Duitse succesnummers als Rucki Zucki en die 2-liter bierlaarzen wegslurpen. Man fühlt sich wie zu Hause.

Wij dronken er een van de zeldzame Namibische wijnen: 2013 Namibia, shiraz, Neuras. Namibische wijn!? Ja! Het bestaat. Allen Walken-Davis plantte in de 90ger jaren van de vorige eeuw shiraz en merlot aan op zijn landgoed Neuras in de buurt van de Maltahöhe in het zuiden van Namibië. Wij dronken de 2013 Neuras shiraz. Ongefilterd. Verrassend laag alcoholpercentage van 12,5% alc. Midvolle kruidige shiraz met animale tonen, peperigheid, sterk gebrande koffie en bramen. Elegant met verrassende fraicheur en zachte rijpe tannines. Voor shiraz wat atypisch, daarvoor mist ie wat kracht en body. En voor 365 Namibische dollar (ca. €24) wel te duur (wijn kost hier gemiddeld tussen 80-120 ND), maar voor een woestijnwijn die onder zware omstandigheden wordt geproduceerd in een oplage van 3.000 flessen toch een zeer aangename drinkbare wijn. Lekker bij…eh, zebra dus.