Gisteren hebben we een heerlijk schaal- en schelpdierenfeestje gehouden. Daarbij hebben we de beestjes op verschillende manieren bereid:

  • Krabpoten: ca. 4 minuten wokken in olijfolie met knflook en een gesnipperd uitje, dan afblussen met wat witte wijn, zout en peper erover en nog ca. 2-3 minuten stoven.
  • Vongole in tomaat-wijnsaus: wokken in olijfolie met knoflook en een gesnipperd uitje, beetje bloem erbij, afblussen met droge sherry (fino of manzanilla), 1EL tomatenpuree erbij, even laten doorkoken (1 minuut) en bestrooien met zout, peper en peterselie. Serveren met stokbrood om lekker in de saus te dippen.
  • Tapijtschelpen, ook wel ‘palourdes’ genoemd: kort wokken in olijfolie met knoflook, dan afblussen met witte wijn en nog 2 minuten stoven. Zout, peper, een beetje geraspte chilivlokken en peterselie erover.
  • Grote rauwe tijgergarnalen ‘a la plancha’: even op de grillplaat met olijfolie en gesnipperde knoflook. Erbij geserveerd: citroenmayonaise.

Erbij: een lekkere Saint-Véran uit de Bourgogne.