Supereasy Sunday met vissticks, wortelrösti, peterseliejoghurt en een frisse groene salade met tomaatjes.

Erbij: 2014 Vino de la Tierra de Castilla y Léon, verdejo, Hacienda Zorita van Rioja-specialist Marqués de la Concordia.

De wijn is midvol, knisperfris met groene appeltjes, een paar sappige rijpe perzikken en aangename citrustonen. Goede balans. Past door z’n grisheid mooi bij het krokante van de visstick en de frisse peterseliejoghurt.

Verdejo en toch geen Rueda!

Verdejo? Dat is toch het druivenras van wijngebied Rueda!? Klopt. De wijn had eigenlijk ook een DO Rueda kunnen zijn in plaats van een landwijn, maar dat mocht niet. De wijn wordt namelijk niet in Rueda gebotteld maar net daarbuiten, in Arriva del Duero. Marqués de la Concordia houdt van experimenteren en is wel vaker eigenwijs. Niet getreurd. De wijn is er niet minder om en is ook nog eens lekker geprijsd. (€6,99 bij Albert Heijn)

Recept wortelrösti

Zak diepvriesrösti (750 gram voor 4 personen) in (olijf)olie 12 minuten in de wok bakken. Regelmatig omroeren. Laatste drie minuten 300 gram juliennereepjes wortel meewokken. Op smaak brengen met zout en peper.

Recept peterseliejoghurt

Bakje Griekse joghurt loskloppen met 3EL mayonaise. Hand vol grof gesneden (platte) peterselie, 2TL groffe of Dijon-mosterd en sap van een halve limoen toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout en bij de vissticks serveren in kleine schaaltjes.

Tip: Geef er een frisse salade met gekleurde kerstomaatjes en een lichte sladressing met extra verse bieslook bij. En natuurlijk – al dan niet zelfgemaakte – vissticks bij.