Vanavond moest het snel, want na het eten moest ik nog op pad om wijncursus te geven. Nou ben ik meer van slow food en slow dining, maar soms heb je daar even geen tijd voor. Deze pasta is lekker, vers en als je je best doet zelfs binnen 10 minuten klaar! Gegarandeerd.

Ingrediënten (2 personen)

  • Verse pappardelle, pak à 250 gram (b.v. van AH, 4 minuten kooktijd, maar je kunt nstuurlijk ook droge pappardelle of tagliatelle gebruiken)
  • Verse spinazie, 300 gram (eventueel grof gesneden)
  • 100 gram uitgelekte (half)gedroogde tomaten in olie
  • 100 gram roquefort, verkruimeld
  • 200ml kookroom

Bereiding

  • Kook de pasta volgens aanwijzing.
  • Doe de verkruimelde roquefort in een pan en los op in de kookroom.
  • Voeg de spinazie erbij en laat slinken.
  • Voeg op het laatst de tomastjes erbij en verwarm het geheel goed.
  • Breng op smaak met versgemalen peper. Zout is vanwege de roquefort niet nodig!
  • Giet de pasta af en schep door de saus.
  • PS Dit gerecht is vegetarisch. Toch wat vlees erbij? Bak wat plakjes coppa di parma knapperig en verkruimel over de pasta.

Wijntip: milde witte wijn zonder houtrijping. B.v. een chardonnay uit de nieuwe wereld.

Buon appetito!