Menusuggestie: salade roodlof, minneola, burrata en geroosterde pistachenootjes. Met sinaskip (tagliata di pollo all’arancia). Kleurrijk en smakelijk!

In plaats van burrata kun je ook buffelmozzarella nemen. En voor de kleur kun je een paar blaadjes veldsla toevoegen.

P.p. nodig:

  • 1 kipfilet, in dunne plakjes gesneden, gekruid (ik doe xout, peper, kerriepoeder en gemberpoeder) en door bloem gehaald
  • 1 roodlof, losse blaadjes
  • 1 minneola, geschild en de partjes ertussenuit gehaald (zonder schilletje)
  • 1/4 burrata, in stukken gescheurd
  • 10-15 pistachenootjes, in de pan geroosterd
  • Eventueel wat veldsla
  • Dressing van 1EL olijfolie, 2EL sinaasappelsap, 1EL citroensap en 1/2EL maple syrup. Op smaak brengen met zout & peper.

Bereiding

  • Verdeel roodlof, minneolapartjes, burrata en pistachenootjes over het bord.
  • Lepel er wat dressing over.
  • Garneer met de pistachenootjes.
  • Bak ondertussen de stukjes kipfilet kort (max. 1/2 minuten per kant!) en blus af met wat sinaasappelsap en een kneepje citroensap.

Eet smakelijk!