Ingrediënten (2 personen)
- 2 kipfilets, in reepjes
- 1TL gemberpoeder
- 1TL kerriepoeder
- 1 knoflookteentje, gesnipperd
- ¼ spitskool, in dunne reepjes (met de mandoline)
- 1 rode kool: gebruik de grote buitenste bladeren voor de wraps (6 bladeren) en ¼ rode kool van de overgebleven kool in dunne reepjes (met de mandoline) voor de vulling
- ½ (kleine) winterpeen, in julliennereepjes of geraspt
- Klein blikje (140gr) maïs, uitgelekt
- 4EL sojasaus
- 2EL zoetzure Thaise chilisaus
- 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
- Zout en versgemalen peper
- Sesamzaadjes (beige en zwarte)
- Olijfolie om mee te wokken
Weer een nieuw recept met rode kool en kip. Ik had namelijk nog wat kool en kip over van mijn sesamkip met snelle kimchi van gisteren. Daar heb ik vrolijke kleurrijke en gezonde rode kool wraps met kipfilet van gemaakt. Je ziet af en toe een recept hiervoor. Meestal worden de koolbladeren dan rauw gelaten. Dat is leuk voor ‘raw fooders’, maar ik vind de bladeren dan echt te hard. Daarom heb ik ze kort geblancheerd. Je kunt de bladeren dan bovendien makkelijker tot een echte wrap oprollen.
Bereiding
- Maak de buitenste 6 rode koolbladeren voorzichtig los en was ze. Harde nerven kun je eruit snijden. Je hebt dan wat kleinere bladeren voor de wraps, maar die kun je ook prima vullen. Liefst laat je ze in z’n geheel.
- Blancheer de bladeren een voor een ca. 1 à 1 ½ minuut in heet water. De buitenste bladeren zijn zachter en zijn dus sneller goed, naarmate je bij de binnenste bladeren komt, worden ze harden en kun je ze 1 à 2 minuten blancheren. Dompel ze daarna meteen in ijskoud water (water met wat ijsblokjes). Zo behouden ze een mooie frispaarse kleur.
- Bestrooi de kipfiletreepjes met zout, peper, gemberpoeder en kerriepoeder.
- Wok de kipreepjes in 2EL olijfolie in ca. 3 minuten goudbruin en haal ze uit de wok.
- Doe nog 1EL olijfolie in de wok en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de wortelreepjes toe en wok 2 minuten. Wok daarna de koolreepjes nog 2 minuten mee.
- Voeg sojasaus, zoetzure chilisaus en de maïs toe en roer door elkaar. Voeg nu de kipfiletreepjes toe en verwarm het geheel goed door.
- Leg de koolbladeren op een bord. Vul ze met het kippen-groentenmengsel en bestrooi met de bosuiringetjes en de sesamzaadjes. Rol de koolbladeren nu op. Vouw de bovenkant en onderkant van de bladeren naar elkaar toe en wikkel vervolgens de zijkanten eromheen om een mooi pakketje te maken. Prik de pakketjes eventueel vast met een cocktailprikkertje. Je kunt ook er ook een puntzakje van maken en die vullen of de bladeren als schuitjes vullen en zo laten.
Dranktip: ginger beer (non-alcoholische frisdrank) of chardonnay of chenin blanc uit de nieuwe wereld met geen of een korte houtrijping.
Eet smakelijk!
Geef een reactie