Wow. Dat was weer mooi vanavond. Een gelukte wijn-spijs combinatie stemt altijd tevreden. We hadden de chenin blanc 2010 van Reyneke, de gerenommeerde Zuid-Afrikaanse wijnproducent uit Stellenbosch die tegenwoordig biodynamisch produceert.
De chenin blanc is sinds 2011 helemaal biodynamisch en de 2012-editie kreeg zelfs vijf ***** in Platter’s Wine Guide 2014. Die wijn heb ik ín het voorjaar mogen proeven bij ceviche van zeebaars. Dat was perfect. Maar de 2010 (vier Platter ****) past beter bij ons gerecht van vanavond: linguini met kip en sinaasappelsaus. De wijn is vol, complex, met droge finale. Maar het is vooral het aroma van mandarijn dat hem zo wonderwel doet passen bij de sinaasappelkip. Topcombi. En wat een mooie wijn! Genieten.
PS De saus is met reepjes babycourgette en rode paprika, sinaasappelsap, -zest en -partjes, 2TL roomkaas en een scheutje Cognac.
Geef een reactie