Pompoenrisotto met pancetta en pompoen uit de oven.

Erbij: 2013 Lugana, I Frati van Cà dei Frati.

Van het gebied rond het Gardameer. Strogele wijn van 100% turbiana. Dit jaar is veel rijper dan voorgaande edities. In de neus bijna overrijp en laatgeoogst fruit. Abrikozen. Tropisch fruit. Zachte zuren. Bijna zoet. Mooie balans.

Past vanwege de milde zuurgraad en het rijpe fruit uitstekend bij de pompoenrisotto.
Pompoenrisotto

Ik heb voor de risotto de helft van de pompoenblokjes 10 minuten in bouillon gekookt en gepureerd. Daarna bij de risotto gedaan voor extra smaak en kleur.

De andere helft van de pompoenblokjes zijn 20 minuten geroosterd in de oven, met wat olijfolie en wat tijmblaadjes. Aan het einde nog even in de ridotto opwarmen.

Ik heb wat plakjes pancetta in de oven gedroogd en boven de pompoenrisotto verkruimeld. Lekker crunchy en de zoutigheid vormt een mooi contrast met de zoete zachte pompoen.