Heilbot in bananenblad uit de oven met ananas-komkommersambal en tomaten-ananassalsa. 

Erbij: 2013 Mosel, weissburgunder van Grans-Fassian. 

Grans-Fassian ligt aan een van de mooie ‘Moselschleifen’ aan de Moezel, op zuid- en oost-hellingen. Het huis is lid van de vooraanstaande VDP, Verband der Prädikatsgüter en is specialist in rieslings. Wij proefden de Weisser Burgunder, pinot blanc dus. De stokken komen uit de Bourgogne, de druiven zijn relatief laat en rijp geplukt. De wijn heeft 8 weken vatgisting en heeft daarna nog 1 maand op de gistcellen gelegen (‘sur lie’). Volle wijn. Elegante zuren. Rijp geel fruit. Aangenaam bittertje. Heel klein zoetje die goed past bij het kruidige gerecht. 

Gerecht

Marineer de vis een paar uur in een mengsel van rode currypasta, kokosroom en wat limoensap. Pak daarna per portie in in bananenblad en gaar 8-10 minuten in de oven op 200 graden. 

Geef er een ananas-komkommersalsa bij van blokjes verse ananas en komkommer met gesnipperde rode ui, fijngesnipperde chilipeper, limoensap en een scheutje vissaus. Maak op smaak met wat zout en peper. Even laten intrekken (half uurtje). 

Geef er rijst bij die is gekookt in water met de rest van de kokosroom. 

Eventueel kun je er nog een tomaten-ananassalsa bij geven. Blokjes ananas, partjes tomaat, gesnipperd rood uitje met scheutje olijfolie en 2el limoensap. Zout en peper.