IMG_4340.JPG
Dat was lekker gisteren.
Piepkuiken uit de oven gevuld met citroen, knoflook, rozemarijn en tijm. En een bijzondere salade van Ottolenghi: rode biet, rode ui, radicchiosla (in plaats van roodlof die niet verkrijgbaar was), olijfjes, sinaasappelpartjes, platte peterselie en een simpele dressing van olijfolie en azijn (ik gebruikte voor de verandering vincotto met framboos).

Erbij een mooie Barrel selected pinot noir 2011 van Salentein.
Het Argentijnse wijnbedrijf Bodegas Salentein werd in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon (o.a. Volkswagen-importeur).
De wijngaarden voor deze pinot noir liggen aan de voet van het Andesgebergte in het bekende wijngebied Mendoza, in het hart van de Valle de Uco op een hoogte tussen 1050 en 1700 meter. De nachten zijn er koel, de dagen zonnig en warm. Ideaal voor wijnbouw en een mooie aroma-ontwikkeling ban de druiven.
Het markante gebouw is ontworpen in de vorm van een kruis. Dat moet de logistiek ten goede komen. De wijn ligt 8 meter diep te rijpen.
De barrel selected pinot noir rijpt 10 maanden op nieuwe vaten van Frans eikenhout en een jaar op fles. Het resultaat is een mooie volle complexe pinot noir met wat meer zwoelheid dan rode Bourgognes.

Volgend jaar mag ik Salentein zelf bezoeken! Verslag volgt… 🙂