20140728-222456-80696629.jpg
Vanavond op tafel: Ottolenghi’s salade van saffraankip, venkel, kruiden en sinaasappeldressing met Cuvée Oppidum van Château de Gaure.

Vanavond weer een kleurrijk en smaakrijk gerecht van Ottolenghi. Dit keer de saffraankip met kruiden. Zijn gerecht voor 6 personen is met 1kg kipfilet en 2 venkelknolletjes. Ik deed er voor 2 personen drie kipfilets in, een venkelknol, een sinaasappel (in partjes en een uur ingekookt met 1EL azijn, 1EL honing en wat saffraan), een chilipepertje en als variatie erbij wat fijngesnipperde bosuitjes en wat rucola. Verder als kruiden telkens een handvol gescheurde verse munt, basilicum en platte peterselie.

Het oorspronkelijke recept vind je op Ottolenghi’s site: http://bit.ly/1qH6G6k

Erbij: 2011 Limoux blanc, Cuvée Oppidum van Château de Gaure. Biologisch wit van 80% chardonnay, 15% chenin blanc en 5% lokale mauzac. 12 maanden ‘sur lie’ (op de gisten) in barriques met bâtonnage, waardoor de wijn extra vulling krijgt. Fluweelzacht. Mooi in balans. Complex. Perzik. Sinaasappel (vandaar bij het gerecht gekozen, want de sinaasappel is redelijk kenmerkend voor zowel de wijn als het gerecht!). Bloesem. Amandelbittertje. Elegant zacht zuurtje. Breed, vol en met lange afdronk.
(€17,95 bij Le Bouchon in Den Haag). Waanzinnig mooie wijn die ik nu al enkele keren heb ingezet bij gerechten met sinaasappel. Telkens prachtig en verrassend. Veelbelovend in de neus. En een cadeautje in de mond! Explosie van smaken. Net als het gerecht van Ottolenghi. Waanzinnig genieten op de maandagavond!