Heerlijke G & T gedronken bij de ‘rooftop party’ van het Rotterdamse STROOM. Hun G&T-versie was met Bobby’s gin, Fever-Tree tonic, een scheutje roze siroop van Pinkyrose, veel ijs en wat framboosjes. 

Pinkyrose – Fresh & serious syrups

Het idee van de siroop in de G&T kende ik nog niet. En het merk siroop ook niet. Pinkyrose is Nederlandse handgemaakte siroop uit Rotterdam. De siroop wordt gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, kruiden en specerijen. “Fresh & serious syrups” is hun motto. Ze hebben mooie smaken zoals Straight Lemon (“tastes like taking a dip in fresh, flowing water on a hot summer days”), Spiced Lemon & Rose (“a stroll in a Thai rose garden”), Dark Caramel & Sea Salt (tastes like an exotic snack”), Floral Ginger & Orange (“your favorite summer festival”) en de nieuwste smaak Wild Gieser Bouquet (“the perfect comfort drink for the cold winter season”). 

Spiced Lemon & Rose

In onze G&T zat een scheutje van de roze Spiced Lemon & Rose. De makers omschrijven de smaak van deze siroop als een wandeling in een rozentuin in Thailand. Fris en spicy met rozenblaadjes, rode peper, oosterse kruiden en specerijen. De perfecte aanvulling voor sommige gins dus. 

Pinkyrose is onder andere verkrijgbaar bij Barrelproof, Odile Hemmen, Rechtstreex en Zegro in Rotterdam, bij Vanilla Venture in Amsterdam en Wijnkoperij Van Bilsen in Tilburg. Ca. €9,95 voor een stoer metalen blik van 0,5 liter. Ik zeg: Limonade 2.0!

Bobby’s Gin – East meets West

Het verhaal van deze citrusachtige Schiedamse gin is mooi. Het gaat terug naar de Molukse opa Jacobus Alfons van een van de makers, Sebastiaan Van Bokkel (die ook al Vedett in de markt zette). Zijn koosnaam was opa Bobby en hij bleek zijn eigen recept te hebben voor gin, omdat hij in de Nederlandse jenever de smaken uit zijn geboorteland miste. Hij voegde daarom acht Indonesische kruiden en specerijen toe.  

In de gin zijn naast jeneverbes ook verwerkt: citroengras, kruidnagel, korianderzaad, cubeb-peper, kaneel, rozenbottel en venkelzaad. East meets West. 

Moluks 

De gin wordt in Schiedam gedistilleerd, bij distilleerderij Herman Jansen. Een mooi opvallend in wit gezeefdrukt Moluks patroon op de stoere donkergrijze fles (een vertaling van de traditionele aardenwerken kruik) geven een hippe uitstraling aan deze fijne gin. Ook met de fles wordt daarmee het ‘East meets West’-thema vervolgd. 

Recept 

  • Neem een ballonglas en vul dat met ijsblokjes. 
  • Giet er een scheutje van de roze siroop Spiced Lemon & Rose over. 
  • Gooi er een barmaatje 40ml) Bobby’s gin over. 
  • Vul aan met 100ml Fever-Tree tonic. 
  • Roer voorzichtig om met een barlepel zodat de siroop vermengd. 
  • Garneer met enkele verse of diepvriesframboosjes. 

Cheers!