Gegrilde entrecôtereepjes met een salade van witlof, rucola & ansjovisdressing en ciabatta. Aangepast op basis van een recept van Russell Norman uit zijn boek “Spuntino”. Het recept heet in het Nederlands grappig genoeg “biefstukreepjes witlof en ansjovis”, hoewel je er entrecôte voor moet gebruiken!? Toch echt wat anders. Ik gebruikte in elk geval entrecôte, meer dan hij voorschrijft. En dubbel zoveel witlof, want 1 stronkje op 70 gram rucola leek me wat weinig. En ik deed er wat Parmezaankrullen bij en serveerde er ciabatta bij. Als je wat extra dressing maakt, kun je het brood er lekker in dippen!

Het recept vindt je bij NRC: http://bit.ly/1lfzYXP. Het is een lunchgerecht voor 4 personen. Wij aten het als hoofdgerecht met 2 personen. Lekker! En in de zomer inderdaad een prima lunch. 

Wil je de dressing makkelijk maken? Neem dan kant-en-klare mayonaise en doe daar ansjovis, Tabasco, citroensap, een klein uitje en een knoflookteentje bij en pureer fijn met de staafmixer. 

Wijntip: 2012 Niederösterreich, Blauer Zweigelt “Haid” van Weingut Berger. Soepel sappig rood met fraicheur en fris kersenfruit. [€9,99 bij AH]

Alternatieven: Noord-Italiaans rood zoals Barbera, of Chianti.