20140510-002645.jpg
We aten vanavond lamsrump met twee soorten asperges: gewoon gekookt met Hollandaise saus en gewokt en even gestoofd in de rode wijn met dragon. Bij het lammetje kwam rode wijnsaus met rozemarijn.

Erbij kozen we een rode wijn (Châteauneuf) en een restje van de witte Rhône van gisteren (Lirac blanc).

2011 Châteauneuf-du-Pape van Domaine Raymond Usseglio. Van 80% grenache, 10% mourvèdre, 6% syrah, 2% cinsault en 2% counoise. Elegant. Complex. Mooie fraicheur. De wijn is goed bij het lammetje en de rode wijnsaus van mooie Côtes du Rhône.

2013 Lirac, Roc-Epine van Domaine Lafond. Biowijn van 50% grenache blanc, 30% roussanne en 20% viognier. Deed het gisteren leuk bij kreeft. En doet het vandaag verrassend goed bij het lam met de rode wijnsaus (!). En natuurlijk wint de witte Lirac het van de Ch9 bij asperges met Hollandaisesaus.
Overall wint de witte Lirac het dus verrassend van de Châteauneuf omdat de Lirac bij alle elementen eigenlijk goed doet. Leuke vergelijking weer.