Vandaag tijd voor een lekkere Gin & Tonic met Bulldog gin. Ik combineerde de gin heel simpel met het schilletje van een roze grapefruit en met lekkere INDI-tonic. INDI is een fijne Spaanse tonic met een fruitig karakter waarin citrus de hoofdrol speelt.


Bereiding

  • Doe ijsblokjes in een coppaglas (ballonglas) en giet daar 50ml Bulldog gin en 100ml INDI tonic bij.
  • Garneer met het schilletje van roze grapefruit.

Bulldog gin | 40% | Verenigd Koninkrijk
Kenmerken: Zacht. Citrus. Floraal. Koriander.

Bulldog gin is in 2007 op de markt gebracht en is bedacht door de Britse JP Morgan bankier en belegger Anshuman Vohra (“Shu” voor intimi), die als zoon van een carrière-diplomaat de wereld rondreisde. Hij ontwikkelde een voorliefde voor het bijzondere en exotische èn een passie voor gin, want hij dronk graag gin-tonics met zijn vader. Hij zocht voor zijn gin 12 botanicals in alle windhoeken van de wereld en wilde vooral een zachte gin maken. Dat is hem gelukt! Bulldog ziet er weliswaar stoer uit, met een zwarte fles en een kinky hondenhalsbandje, maar in feite is het een heel zachtaardige gin met mooie citrustonen.

Dat zachte komt onder meer door de viervoudige distillatie in traditionele koperen distilleerketels (pot stills). Naast Italiaanse jeneverbes bevat Bulldog gin de volgende botanicals: Chinese drakenvrucht. Klaproos. Aziatische lavendel en lotusbladeren. Marokkaanse koriander. Duitse engelwortel. Liswortel uit Italië. Cassiaschors. Amandel uit Spanje. Zoethout uit China. Spaanse limoenen. Turkse papaver.

De naam komt natuurlijk van het hondje, maar heeft vooral te maken met Shu’s bewondering voor Winston Churchill, die de bijnaam ‘British Bulldog’ kreeg. Bulldog staat symbool voor het Engelse onafhankelijkheidsdenken.

Welke botanicals erbij?
Bulldog gin is goed te combineren met de volgende ingrediënten: citrusschilletjes (grapefruit, limoen, kumquat, sinaasappel), zoethout (en dan garneren met drop), lavendel, kaneel, amandel, koriander.

Serveervarianten

Serveer Bulldog gin met bijvoorbeeld de volgende combinaties:

  • Met citroenschilletje en roze grapefruitpartje: geeft een fris en fruitig effect waarbij het citrus- en korianderaroma versterkt wordt. Mijn favoriete combinatie. Zacht en fruitig. Je kunt het ook simpel houden zoals ik en alleen een roze grapefruitschilletje of alleen een limoenschilletje toe te voegen. Knijp het schilletje even boven het glas uit zodat de olieën vrijkomen en voeg het schilletje toe aan je G&T.
  • Met steranijs en kaneelstokje: versterkt de aroma’s van de zoethout en cassiaschors in de gin.
  • Je kunt ook 3-4 frambozen en 2-3 steranijs toevoegen. Ik deed dat met Fentimans tonic. Dat geeft damen een krachtig en kruidig effect.
  • Limoenschilletje en korianderblaadjes.
  • Met lavendel en – als je het kunt krijgen – drakenvrucht: geeft frisheid en bloesemaroma’s.
  • Aardbei en verse munt.
  • Rozemarijn, frambozen en citroenschilletje.

Tonics die passen bij Bulldog gin:

  • INDI
  • Thomas Henry
  • Fever-Tree
  • Schweppes Premium Mixer Orange Blossom & Lavender
  • Of Fentimans als je een krachtigere kruidigere variant neemt

Cheers!