Sterke verhalen…

Ik was altijd al een Cocktailfan. Nu ik onlangs geslaagd ben voor het examen GedistilleerdBrevet (SGEN-2), in het najaar les ga geven bij het Wijninstituut voor het examen GedistilleerdVignet (SGEN-2) en start met de Liquoristenopleiding, is het tijd voor wat Sterke Verhalen. Naast wijnverhalen, komen hier dus ook wat vaker blogs over gedistilleerd (sterke dranken) en cocktails! Op twitter kun je me tevens volgens via @VinissimaSpirit

Razz Colada

It’s Cocktail Time @ Villa Vinissima! Vandaag met een eigen variant van de Piña Colada. Ik had zin in die cocktail, maar geen kokosroom in huis. Wel een restje gewone slagroom. En ik had nog verse frambozen. Vandaar mijn experiment Razz Colada (raspberry = framboos). 

Ik had iets minder gecrusht ijs kunnen gebruiken. Verder was deze poging zeker geslaagd. Ik wil je het recept niet onthouden…!

Recept

Doe 60 ml Malibu kokoslikeur), 30 ml witte rum, 15 ml bruine rum, 45 ml room, 90 ml ananassap en 5 verse frambozen met ijsblokjes in de blender en mix. Giet in een glas en versier met een cocktailkers en een framboos. De hoeveelheden zijn voor 1 persoon. 

Glaswerk: hurricane. 

Proost!