vinissima verruilt kurkentrekker voor flesopener

Vanaf vandaag iets nieuws bij Vinissima: hippe frisdranken! Ik verruil af en toe mijn kurkentrekker voor een flesopener en open de komende tijd de meest trendy en bijzondere frisdranken; van frisdrankjes met basilicum, kurkuma, salie, vanille, dragon en appelciderazijn (ja echt) tot kombucha (gefermenteerde thee). Crafty sodas uit o.a. Nederland, Duitsland, Spanje, Griekenland en Engeland. Craft sodas met prachtige verhalen van bijzondere makers met een speciale drijfveer. Vinissima’s Grote Hippe Frisdranken Test. Volg je me in de zoektocht naar de meest bijzondere frisdrank…?

Hippe smaken, trendy looks. Dat is precies wat mooie ambachtelijk gemaakte frisdranken tegenwoordig zijn. Met opvallende namen en grappig of juiste retro-design. Veel aandacht voor the ‘looks’, voor het gevoel. Maar vooral ook voor de smaak, voor minder suiker en voor biologisch. Prik is daarmee definitief het imago van kinderdrankje voorbij.

Hippe smaken, trendy looks. Dat is precies wat mooie ambachtelijk gemaakte frisdranken tegenwoordig zijn.

Heldenpause bij vinissima

Entspannt euch (relax)
Ik start mijn ontdekkingsreis vandaag met Heldenpause, peer-druif. Peer, druif, melisse, passiebloem en hop zijn de ingrediënten. Heldenpause is ook alweer zo’n Duits frisdrankenmerk, want de hippe frisdrankentrend komt veelal bij onze oosterburen vandaan. Heldenpause komt uit Heidelberg. “Entspannt euch und geniesst den Moment,” is het motto van Heldenpause, “want we zijn allemaal heldinnen en helden” en we hebben het verdient om in deze jachtige wereld even te ontspannen, even onze ziel te laten bungelen en even niets te doen, te denken aan iets moois of ons te verliezen in onze lievelingsmuziek. Verwonder je en speel, blijf nieuwsgierig en vergeet de tijd. De makers van Heldenpause – René, Martin en Danilo – hebben zich echt verdiept in een van de grote problemen van deze tijd. Ze halen een studie aan over de “Stresslage der Nation” die constateert dat 1 op de 3 Duitsers zich opgebrand voelt. En daar willen de drie mannen iets tegen doen met Heldenpause. Poe, een hele klus voor een frisdrankje. Ze maken sinds 2014 frisdrank met veel kruidenextracten. Ze gebruiken geen suiker, alleen natuurlijk vruchtsuiker en een beetje agave. Al hun frisdranken zijn vegan. De wereld heeft volgens de makers geen nieuwe cola of energydrinks nodig, maar juist een frisdrank die bedoeld is om even lekker te ontspannen. Hun eigen Heldenpause is dan ook wat hen betreft een “Anti-Energy-Drink”.

Ik pak eindelijk weer een boek, zet een muziekje op, en geniet van mijn heldenmomentje.

Heldenpause peer-druif
Heldenpause peer-druif ruikt zoet en fruitig. In de smaak overheerst het fruitige en de smaak van rijpe sappige peren, maar de frisdrank is relatief droog. De melisse moet voor een rustgevende werking zorgen. Van melisse wordt ook kruiden-‘thee’ gemaakt en inderdaad, op de achtergrond proef ik ook iets thee-achtigs. Het maakt de smaak wel bijzonder, maar dat theesmaakje had voor mij niet gehoeven. Maar door de fruitigheid van deze relax-frisdrank merk je niet dat er minder suiker in zit. Goede smaakbalans.

Binnenkort nog veel meer hippe frisdrankjes…