Monkey 47 en Schweppes tonic hibiscus

It’s Gin O’Clock! Met de perfect serve met Monkey 47 gin en Schweppes tonic hibiscus.

Hibiscus
Ik ontdekte onlangs de nieuwe Schweppes tonic hibiscus. Een tonic die volgens de Schweppes-site een subtiele fleurige en fruitige smaak heeft en ons door een lichte roze tint doet denken aan de kleur van de Hibiscus-bloem. Dat mooie roze tintje klopt, maar ik proefde eerder een wat weeïge bitterheid. Nou ja, je drinkt dit toch niet zonder gin, want deze premium mixer is bedoeld om te mixen met gin of wodka. En met de juiste gin erbij is het een lekkere zomerse en fruitige G&T!

Gin & Tonic
Als je deze nieuwe roze tonic wilt combineren met gin, ligt niet elke gin voor de hand. Schweppes doet zelf een aantal suggesties. Ik koos voor Monkey 47 gin met bramen, maar je kunt die ook combineren met een limoenschilletje. Verder zijn er nog tal van mogelijkheden. Ik noem er hier een aantal, mèt de ‘botanical’ (fruit, citruszest of kruiden en specerijen) die er het beste bij past: Bayswater gin, Beefeater (met citroenschilletje), Beefeater 24 (met roze grapefruitschilletje), Belgin (met citroenschilletje), Blue Gin (met pimentkorrels), Bombay Sapphire (met limoenschilletje), Botanic Ultra Premium (met roze grapefruitschilletje), Citadelle (met limoenschilletje), Filliers Dry Gin 28 Barrels Aged , Filliers, G’Vine Florison. Gin Mare (met takje rozemarijn), Hendrick’s (schijfje komkommer), London No. 1 (met roze grapefruitschilletje), Nordes (zeekraal), Plymouth (met citroenschilletje), Sloane’s (met limoenschilletje) pf Tanqueray No. Ten (met roze grapefruitschilletje).

Ingrediënten

  • 50ml Monkey 47 gin
  • 100-150ml Schweppes tomic hibiscus
  • IJsblokjes
  • 3 bramen
Monkey 47 en Schweppes tonic hibiscus

Bereiding

  1. Doe ijsblokjes in een cocktailglas
  2. Giet er 50ml gin over
  3. Vul aan met Schweppes tonic hibiscus (ik neem een verhouding van 1:2, dus 50ml gin en 100ml tonic, maar 1:3 met 150ml tonic kan ook)
  4. Garneer met 3 bramen
  5. Njoy!

Cheers!