20140714-222828-80908821.jpg
Vanavond wilde ik het eens anders doen met de bordopmaak. Dus heb ik van tevoren een schets van de opmaak gemaakt. Ik was alleen de aardappeltjes vergeten. Haha. Natuurlijk krijg je die aardappels er in een echt restaurant niet bij op deze manier, maar hé, dit is gewoon thuis hè!? Voor de foto had ik de piepers er dus wellicht af moeten laten.

Erbij: 2006 Vino de la Tierra Cumbres del Guadalfeo, tinto van Bodega Garcia de Verdevique. De wijngaarden van Bodega Garcia de Verdevique liggen op de respectabele hoogte tussen 1.000 en 1.300 meter, en behoren daarmee tot één van de hoogste wijngaarden van Europa. De wijn is een assemblage van de cabernet sauvignon, syrah en tempranillo en heeft 12 maanden houtrijping ondergaan. Een flink alcoholpercentage: 14,5 procent.
Donker robijn met een bruin randje. De wijn is acht jaar oud en inmiddels prachtig op dronk. Zacht. Rijpe tannines. Doorstoofd, maar ook fraicheur. Krachtig. Vanille. Cassis. Bramen. Zoethout. Tijm. Peper. Geen echte zomerwijn, eerder een open-haardwijn; zwoel en intens met je geliefde in de winter. Maar wel heerlijk bij het gerecht en we hebben er in het avondzonnetje op ons terras erg van genoten.