Cocktail When the Smoke Cleared

Het oorspronkelijke recept voor When the Smoke Cleared komt uit 2016 en is bedacht door Stephen Wicker van de Raleigh Bar in Miami Beach. Ik vond het op Diffordsguide.com. Difford gaat uit van 7,5ml gembersiroop, maar Wicker gebruikte 15ml. Ik heb de oorspronkelijke 15ml aangehouden en dat gaf een mooie balans. Met Aperol erin in plaats van Campari wordt de cocktail iets milder, maar ik heb Campari genomen.

Vinissima’s Cocktailrating: When the Smoke Cleared ****(*) = 9
Laatst had ik ook al een cocktail met ananassap en Campari, de Jungle Bird. Die gaf ik toen een 9. Prachtig in balans. Deze ‘When the Smoke Cleared’ doet daar nauwelijks voor onder. Ik geef ‘m ook een 9! Waarom? Omdat deze cocktail bijzonder en gelaagd is. Eigenlijk bevat ‘When the Smoke Cleared’ alle basissmaken. Alles zit erin: zoet (ananas en siroop), friszuur (limoen), zout (Maldon-zeezout) en bitter (Campari) en zelfs rokerig (mezcal). Wat wil je nou nog meer? Meer rokerig en zout dan fruitig, dus niet voor degenen die van zoete fruitige cocktails houden. Maar zoet je uitdaging en diepgang in een cocktail, dan is ‘When the Smoke Cleared’ een absolute aanrader! Mooie harmonie en heel complex. Geweldig!

Geconfijte gember op de When the Smoke Cleared
Del Maguey Vida de San Luis del Río

Ingrediënten

  • 45ml mezcal
  • 15ml Campari
  • 15ml gembersiroop
  • 22,5ml vers limoensap
  • 22,5ml
  • (Liefst vers) ananassap
  • 2 drupjes saline solution (concentraat met Maldon-zout; of neem een paar Maldon-zoutvlokjes)
  • IJsblokjes
  • Garnering: geconfijte gember

Bereiding

  • Shake alle ingrediënten met ijs en strain in een elegant (gekoeld) cocktailglas. Of giet na shaken in een old-fashionedglas met ijsblokjes). Ik deed het eerste.
  • Garneer met een stukje geconfijte gember.

Cheers!