Perfect refreshing cocktail for a hot summer afternoon! Ik maakte een van de cocktails die de Parijse mixologist en ‘shake meister’ Matthias Cardéac d’Arbaud afgelopen dinsdag tijdens de launch party van de Filippijnse Don Papa Rum maakte, de Venus Sour. Heerlijk verfrissende cocktail met een toets van vanille en sinaszest. In deze cocktail, een variant op de Whisky Sour, wordt eiwit gebruikt. Vandaar het schuimende toplaagje. 
Het recept:

50ml Don Papa Rum

15ml versgeperst citroensap

10ml suikersiroop

1 eiwit (ik gebruikte een voor 2 cocktails en dat ging prima)

Een scheutje lemon & ginger cordial (heb ik niet; ik verving het door lime cordial en deed er twee stukjes verse gember bij)
Shake alle ingrediënten met ijs en schenk in een cocktailglas. Ik gebruikte een Martiniglas, die past qua hoeveelheid precies. 

Al zeg ik het zelf, ik heb ‘m erg lekker nagemaakt. 🙂

The Spirit of Don Papa – Lives on in us all…

Cheers!