cocktail Tropical Explosion

Vandaag was het weer zo’n superwarme dag. Voor mij is dat echt een reden om een gezellige tropische cocktail met veel fruit en rum te maken. Ik vond de Tropical Explosion, nou, dat klinkt wel als iets voor warme dagen! Onder die naam vind je tal van heel verschillende cocktails. Ik vond er eentje met bruine rum, Malibu kokosrum, meloenlikeur, passievruchtensiroop en ananassap. Dat klinkt lekkers zomers! Ik voegde er zelf nog wat citroensap aan toe om de zoet-zuur balans nog wat te verbeteren. Het oorspronkelijke recept was voor mij vooral fruit en zoet, met wat citroensap erbij krijg je een mooiere balans en wat meer diepgang.

Ingrediënten

 • 50ml bruine rum (ik nam Havana Club 7 años)
 • 30ml Malibu kokosrum
 • 30ml Meloenlikeur (b.v. groene Midori)
 • 10ml passievruchtensiroop (b.v. Monin)
 • 10ml citroensap
 • 100ml ananassap
 • IJsblokjes
 • Garnering: stukje ananas en cocktailkers

Bereiding

 • Shake alle ingrediënten met ijs.
 • Giet in een highball-glas met ijsblokjes.
 • Garneer met een stukje ananas en een cocktailkers.

Geniet! Cheers!