Deze cocktail maakte ik op de zonnige Bevrijdingsdag. Voor het eerst dit jaar lekker in de tuin, bedenkend hoe heerlijk het is dat we in dit land vrij zijn. Ik noem de cocktail dan ook Sunny Freedom.

Ingrediënten

  • 30ml spiced rum (b.v. Oakheart van Bacardi)
  • 30ml kokosrum (Malibu)
  • 30ml Aurum Golden Orange liqueur (*)
  • 60ml cranberrysap
  • Sinaasappelschilletje of -schijfje

Bereiding

  • Vul een cocktailglas (of klein karafje, zoals ik deed) met ijsblokjes.
  • Giet alle ingrediënten op het ijs.
  • Garneer met een sinaasappelschilletje of -schijfje.

Aurum
(*) Aurum is een goudkleurige Italiaanse sinaasappellikeur op basis van 8 jaar oude brandy met aroma’s van onder andere saffraan en kruiden. De naam Aurum verwijst naar de Latijnse woorden aurum (goud) en citrus aurantium (sinaasappel). Amedeo Pomilio richtte het bedrijf in 1925 op. Het is gevestigd in Pescara (Abruzzo).

Gebruik als alternatief Grand Marnier (cordon rouge).