En alweer een fruitige cocktail met cranberrysap, deze keer de Cocktail Man-Bour-Tini op basis van bourbon whiskey. De Man-Bour-Tini werd in 1999 bedacht door Simon Difford van difforsguide.com. Mandarine Napoleon (Man) gecombineerd met bourbon whiskey (Bour) en cranberrysap en geserveerd in een Martini-cocktailglas, de Man-Bour-Tini dus.
Vinissima’s Cocktailrating: Man-Bour-Tini **** = 8
Vrolijke zomercocktail. Friszuur. Fruitig. En in de afdronk een klein kickje van de houtgerijpte bourbon whiskey. Lekker zomers met voldoende stevigheid.
Ingrediënten
- 30ml Mandarine Napoleon liqueur
- 22,5ml bourbon whiskey (ik koos Maker’s Mark)
- 15ml vers limoensap
- 60ml cranberrysap
- 7,5ml suikersiroop
Bereiding
- Shake alle ingrediënten met ijs en strain in een gekoeld martiniglas.
- Garneer met een sinaasappelschilletje (orange twist).
Geniet ervan. Cheers!
Geef een reactie