Cocktail Koffie Advocaat

Vrolijk Pasen!
Nee. Ik begin de ochtend niet al met een cocktail. Deze maakte ik gisteren. Maar ik ga dit weekend wat nieuwe cocktails met advocaat maken.
Ik ben dol op die dikke advocaat van Zwarte Kip . Lekker oplepelen, zoals mijn oma al deed op zondagmorgen. Maar voor cocktails kun je beter de wat dunnere advocaat van Warninks nemen. Die is daar ideaal voor.
Ik maakte dit keer een heerlijke Koffie Advocaat. Niet met warme koffie, maar met de mooie Cuban Coffee liqueur van Rutte. Wat bruine rum erbij, dotje opgeklopte slagroom erop, garneren met een kaneelstokje en geraspte nootmuskaat. Heerlijk!

Ingrediënten:

  • 90ml Warninks Advocaat
  • 30ml koffielikeur (bv Cuban Coffee van Rutte of Kahlua)
  • 30ml bruine rum
  • 30ml slagroom, opgeklopt
  • 1 kaneelstokje
  • Geraspte nootmuskaat

Bereiding:
Shake met ijs. Giet door een strainer in een cocktailglas. Doe er een lepel opgeklopte slagroom op. Garneer met een kaneelstokje en wat geraspte nootmuskaat.

Geniet!