Breakfast Cocktail. Je verzint het niet. Of toch wel? Gisteren op mijn verjaardag mocht het even. Voor deze ene keer en als grapje. Zouden er Breakfast Cocktails bestaan? Ja dus. Ik had al sinaasappeltjes geperst voor een laat ontbijt en vond toen de Amsterdam Cocktail. Een fruitige cocktail met jenever, Cointreau en verse jus. De verhoudingen van 45ml jenever (ik nam Oude Simon van Rutte), 22,5ml Cointreau (of triple sec van De Kuyper om het Nederlands te houden), 22,5ml verse jus d’orange en 2 dash Angostura Orange bitters heb ik wat aangepast. Met 45ml verse jus is de verhouding namelijk fijner en wordt de cocktail fruitiger. En ook geschikter bij het ontbijt.

Ingrediënten

  • 45ml jenever (b.v. Oude Simon van Rutte)
  • 22,5ml triple sec (Cointreau of De Kuyper)
  • 45ml versgeperste sinaasappelsap
  • 2 dashes Angostura orange bitters
  • IJsblokjes
  • Sinaasappelschilletje

Bereiding

  • Shaken met ijsblokjes en dubbel strainen in een elegant cocktailglas.
  • Garneren met een rond sinaasappelschilletje (dan lijkt het van boven net een gebakken eitje, hihi).

Cheers to me. Hihi.

Ingrediënten Amsterdam Cocktail
Ontbijtcocktail - gebakken eitje - Amsterdam Cocktail