After dinner cocktails. Doen jullie daar wel eens aan? Bij ons zijn de overbekende Martini Espresso (die ik met een eigen twist maak) en de gifgroene Grasshopper favoriet. En af en toe gewoon een espressso met Licor 43 ijsblokjes. Ook lekker.
Gisteren weer een nieuwe gemaakt, Albert S. Crockett’s Cocktail Commodore No. 2. Commodore No. 2, een rare naam, maar het was de tweede cocktail onder de naam Commodore die vermeld stond in het klassieke cocktailboek ‘Old Waldorf Bar Days’ (1931) van journalist Albert S. Crockett. We hadden net een reclame gezien met chocolade en kregen ineens zin in chocolade. Zo gaat dat met reclame. Gevalletje Pavlov. Kwijl kwijl.
Anyway. Ik zocht dus op een after dinner cocktail met cacao. In dit geval werd het crème de cacao white, de elegante kleurloze variant. Samen met rye whiskey, waar ik dol op ben, en limoensap en een beetje grenadine voor de balans, leverde dat weer een heel lekkere cocktail op die ik jullie niet wil onthouden. De rye whiskey is m’n eigen invulling, zie ik nu. In het recept staat gewoon bourbon. Maar ik greep automatisch naar de rogge-variant. Het doet de cocktail zeker goed, dus die rye whiskey hou ik er gewoon lekker in!
Cheers!
Vinissima’s Cocktailrating: Commodore No. 2 **** = 8
Fijne cocktail. Mooi in balans. Fruitig. Friszuur. Voldoende diepgang. Vleugje cacao in de afdronk. Prettig als after dinner cocktail.
Ingrediënten
- 25ml bourbon (ik nam rye whiskey van Knob Creek)
- 25ml crème de cacao white (b.v. van De Kuyper)
- 25ml vers limoensap
- 5ml grenadine
- Garnering: Luxardo-maraschinokers
Bereiding
- Shake alle ingrediënten met ijsblokjes.
- Finestrain (dubbele zeef) in een elegant cocktailglas (liefst gevuld met crushed ice).
- Garneer met de Luxardo-maraschinokers
Geniet ervan! Cheers!
Geef een reactie