bananen sushi

Onlangs aten we snelle vegan miso ramen. Een Japanse soep. Het leek me leuk om ook een Japans dessert te maken, maar wat? Ik stuitte op bananen sushi. Ik weet niet of het een echt Japans dessert is, maar het leek wel Japans. Stokjes erbij en een leuke dessertwijn (een feestelijke lichtbruissende Brachetto d’Acqui) en lekker genieten. Je maakt de bananen sushi heel makkelijk door er gesmolten chocolade overheen te gieten en de bananen meteen te garneren als de chocolade nog niet gestold is. Ik koos voor drie verschillende toppings: gehakte pistachenootjes, ‘disco mix’ en kokosrasp, maar je kunt ook chiazaad of andere toppings nemen. Je kunt de bananen ook insmeren met Nutella of pindakaas en dan in een flensje of pannenkoekje rollen.

ingrediënten bananen sushi

Ingrediënten voor 3 bananen

  • 3 bananen, zonder schil
  • Een reep chocolade van 100gr (liefst pure chocolade; ik nam de 70% cacao noir intense van Lindt, maar je kunt ok melkchocolade of witte chocolade gebruiken)
  • Toppings naar keuze, bijvoorbeeld gehakte pistachenootjes, ‘disco mix’, kokosrasp, of sprinkles, smarties, gehakte pinda’s/walnoten/hazelnoten, hagelslag, kaneelsuiker, chiazaadjes, rood fruit uit de diepvries (bijvoorbeeld stukjes gehakte aardbei of frambozen) etc.

Bereiding

  • Smelt de chocolade in een pannetje (liefst au-bain marie: dus je pannetje met chocolade in een pan met heet water.)
  • Giet de chocolade over de bananen en decoreer ze.
  • Zet de bananen vervolgens even in de koelkast om goed op te stijven.
  • Snijd de banaan daarna in stukjes en geef er stokjes bij.